Koně ze Srdéčka bodovali ve Švédsku!

Koně ze Srdéčka bodovali ve Švédsku!
ilustrační foto archiv galop.cz

 

Po roce si v sobotu koně ze Srdéčka, malé stáje u Hvozdu, patřící Stanislavu Popelkovi, zopakovali účinkování při vrcholu skandinávské překážkové sezóny ve švédském Strömsholmu. Hawa Bali se zúčastnil hlavního bodu programu 45. Švédské Velké Národní a doběhl na fantastickém druhém místě. Jeho stájový kolega Marcus Aurelius s přehledem vyhrál Cenu rodiny Perssonů.

Ve Švédské národní, 4500 m dlouhé steeplechase, skončila loni druhá Popekova svěřenkyně, klisna Godea. Osmiletý hnědák Hawa Bali stáje Lokotrans vedený svým stálým jezdcem Markem Stromským na její umístění dokázal navázat a rovněž si doběhl pro honorář za druhé místo. Putovní pohár pro vítěze zůstává již po několikáté na další rok v Německu, tentokrát zásluhou devítiletého hnědáka Ländlera (Bonvivant), který dostih vyhrál s přehledem a náskokem několika délek. K vítězství ho dovedl v současné době ve Francii působící český jezdec Lukáš Sloup. „Letos to byl pro koně těžší dostih než loni, o dost rychlejší. Hawa Baliho jednu chvíli soupeři hodně vytlačili, musel se srovnat, což ho určitě zbrzdilo a nakonec na Němce už nestačil, ale podal velmi dobrý výkon,“ hodnotí svého svěřence trenér Stanislav Popelka.

A slova chvály má i pro dalšího účastníka severské mise. Pětiletý bělouš stáje Red Rebels Marcus Aurelius, který vystřídal na startu Ceny rodiny Perssonů Hawa Baliho, jej napodobil i v cíli a rovněž s Markem Stromským v sedle steeplechase na 3500 m vyhrál s přesvědčivou převahou 8 a půl délky. „Skákal hodně dobře a šel postupně ze zadní pozice. Nevyšel mu jenom poslední skok, na kterém málem upadl, ale dokázal se dostat na nohy tak dobře, že ho Marek za cílem skoro nemohl zastavit“. V loňském roce v tomto dostihu doběhla zvítězila klisna Godea, rovněž svěřenkyně Stanislava Popelky.

Stanislav Popelka může být spokojen i s umístěním dalšího koně. V menším dostihu přes proutěné překážky obsadil čtvrté místo další zástupce stáje Red Rebels sedmiletý valach Songster s amatérem Michalem Mikšovským. Jediným, komu se nedařilo, byl šestiletý Scalando, který nedokončil 38. Champion Hurdle. (ber)

Poslat nový komentář