Z Raisovy ulice zmizely kontejnery. Vrátí se, hlásí magistrát

Z Raisovy ulice zmizely kontejnery. Vrátí se, hlásí magistrát
ilustrační foto čtenářka

Na redakci PvNovinek se obrátila jedna z obyvatelek Raisovy ulice v Prostějově, paní Markéta. Stěžovala si na fakt, že z ulice zmizely kontejnery na tříděný odpad. Podle radnice by se měly kontejnery zase vrátit.

„Měli jsme tu jeden na čiré sklo, jeden na barevné sklo, dva na plasty a dva na papír. Všechny byly používané víc než hodně, takže jsme potřebovali nějaký kontejner navíc. Jenže ony naopak zmizely všechny, takže nejbližší místo je na Boženy Němcové, kde jsou kontejnery stále přeplněné a lidé dávají odpad v taškách k nim. Nerozumím tomu,“ napsala čtenářka.

Na dotaz reagoval vedoucí oddělení údržby majetku Odboru správy a údržby majetku města Prostějova Jaroslav Chromek.

„Stanoviště na tříděný odpad v ulici Olivetského bylo odstraněno, jelikož se nacházelo na soukromém vjezdu do zahrady. Nový majitel zahrady bude nově tento vjezd používat. Kontejnery na tříděný odpad jsme následně přemístili blíže k mateřské školce, což se setkalo s negativní reakcí školky. Z tohoto důvodu bylo stanoviště zrušeno,“vysvětlil Chromek důvody zrušení původního stanoviště. „Po opětovném zvážení všech prostorových možností umístíme dva kontejnery na plast a papír vedle kontejneru na směsný odpad na silnici u domu Raisova 5 – 7,“ přidal potěšující zprávu. (ber)

Poslat nový komentář