Polopodzemní kontejnery jsou v provozu

Polopodzemní kontejnery jsou v provozu
foto Magistrát města Prostějova

Od středy začaly v Prostějově fungovat polopodzemní kontejnery. Ty od zhotovitele převzal odbor správy a údržby majetku města. Nové uspořádání kontejnerů by mělo zlepšit třídění odpadů.

 

„Polopodzemní kontejnery slouží na ukládání tříděného odpadu, tedy plastu, papíru, skla a nově také bioodpadu. Na devíti stanovištích postupně nahradí stávající barevné plastové kontejnery o objemu 1100 litrů. Vývoz, resp. výklop polopodzemních kontejnerů bude zajišťovat nákladní vozidlo s hydraulickou rukou. Věříme, že jednak lidé ocení výrazně lepší estetičnost celého kontejnerového hnízda, a jednak zvětšení kapacity nádob, že je to bude ještě více motivovat ke třídění odpadu,“ říká 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Polopodzemní kontejnery byly vybudovány v ulicích C. Boudy, Kapitána O. Jaroše, Francouzská, na sídlišti Svobody u obchodního centra Haná, v ulici Dr. Horáka, dvakrát na Husově náměstí, na návsi v Čechovicích a v ulici Čs. armádního sboru. Cena za kontejnery překročila 3,5 milionu korun. (red)

 

Poslat nový komentář