Magistrát upravil provoz. Od pondělí!

Magistrát upravil provoz. Od pondělí!
ilustrační foto

Od pondělí 16. března 2020 až do odvolání upravuje Magistrát města Prostějova svůj provoz. Budovy magistrátu budou otevřeny pouze v pondělí a středu od osmi hodin do sedmnácti hodin, v ostatní pracovní dny budou budovy uzavřeny. Magistrát žádá veřejnost, aby, pokud je to možné, využila pro komunikaci s úřadem prioritně elektronickou formu, například datovou schránku nebo elektronické platby. Preventivní opatření Prostějov zavádí kvůli omezení přímého styku s veřejností a minimalizaci možného přenosu nového koronaviru.

Od soboty je zakázána přítomnost veřejnosti v bazénech a turistických centrech. Od stejného data je zakázán prodej a maloobchodní prodej na tržnicích a tržištích.

„V sobotu jsme v Krizovém štábu projednávali aktuální situaci v souvislosti s nákazou koronavirem. Reagovali jsme na rozhodnutí vlády uzavřít základní, střední a vysoké školy a zakázat akce přesahující ve stejný čas 30 osob. Řešíme samozřejmě také zajištění běžného fungování magistrátu. Na webu města a také na facebooku města neustále aktualizujeme všechna vydaná nařízení vlády v souvislosti s touto nákazou,“ uvedl primátor města Prostějova František Jura s tím, že zatím nebudou uzavřeny mateřské školy.

"Vede nás k tomu fakt, že docházka dětí do mateřských škol je na 28 procentech. Znovu však vyzýváme rodiče, ať zváží docházení dětí do těchto zařízení. Dále zatím neomezujeme provoz městské hromadné dopravy. Apelujeme na občany města ohledně zvýšeného dodržování hygienických opatření, například v obchodech a na místech s vyšším výskytem osob,“ doplnil primátor František Jura.

Tísňová linka HZS Olomouckého kraje: tel. 112. (red)

Poslat nový komentář