Zaměstnancům Mlékárny Otinoves pomáhají jiné mlékárny, vedení firmy i starostové

Zaměstnancům Mlékárny Otinoves pomáhají jiné mlékárny, vedení firmy i starostové
Foto ber

Všech zhruba pět desítek zaměstnanců Mlékárny Otinoves setrvává nadále v domácí karanténě kvůli nákaze virem covid-19 zjištěné u přibližně pětiny z nich. Během minulých tří dnů proto dostaly všechny domácnosti zaměstnanců podpůrný balíček s kefíry a jogurty, ale také s vitamíny a pracími prostředky. 

„Rozhodli jsme se všechny kolegy alespoň takto podpořit, aby věděli, že na ně myslíme. Nakoupili jsme vitamíny a prášky na praní, valašskomeziříčtí mlékaři nám poskytli zdarma své produkty, Olma pomáhá s odbytem syrového mléka, které teď nemůžeme zpracovávat. Obrovský kus práce udělal starosta Otinovsi Petr Kolář, který se po dohodě s ostatními okolními starosty ujal rozvozu balíčků našim lidem,“ říká ředitelka Mlékárny Otinoves Hana Zouharová. 

Do této chvíle nemá firma zprávy, že by měl některý z pozitivně testovaných zaměstnanců těžký průběh nemoci. Hospitalizován podle informací samotných zaměstnanců a jejich rodin není nikdo, většina je bez klasických příznaků. Mlékárna také nedostala žádnou zprávu, že by měl pozitivní test na covid-19 někdo další z jejích lidí.

„Chtěla bych poděkovat všem zákazníkům za vstřícný přístup a podporu naší firmy a našich zaměstnanců. Věříme, že budeme moci brzy otevřít podnikovou prodejnu a děkujeme lidem za trpělivost,“ vzkázala ředitelka Mlékárny Otinoves Zouharová. (red)

Poslat nový komentář