Během týdne řešili strážníci hned šest krádeží. Ve Zlaté bráně i supermarketech po celém městě

Během týdne řešili strážníci hned šest krádeží. Ve Zlaté bráně i supermarketech po celém městě
ilustrační foto MP

V prvním případě se krádeže dopustila devětadvacetiletá žena v supermarketu nedaleko hlavního nádraží. Celková hodnota odcizeného zboží činila 563 Kč. Žena tvrdila, že nemá žádné peníze na zaplacení. 

Další případ se odehrál v obchodním domě na ulici Konečná. Zde se pokusil sedmatřicetiletý muž pronést bez zaplacení zboží v hodnotě 84 Kč. Muž si odcizené zboží následně odkoupil a přestupek s ním byl vyřešen příkazem na místě. 

Třetího pachatele zadržela ostraha v supermarketu na Olomoucké ulici. V tomto případě se ovšem nepodařilo prokázat úmyslné protiprávní jednání jednašedesátileté ženě. "Ta vložila řasenku do sáčku k zelenině, aby jí nepropadla nákupním košíkem a u kasy na ní zapomněla. Situace se na místě vysvětlila. O přestupek nešlo," uvedla strážník Tereza Greplová.

Další případ byl nahlášen z obchodního domu na Okružní ulici. Zde byl zadržen nezletilý chlapec, který na prodejní ploše rozdělal balení baterek, které si uschoval do kapsy a následně prošel bez zaplacení pokladní zónou. Zde byl zadržen ostrahou. Strážníci třináctiletého hocha předali zákonnému zástupci.

Další pokus o odcizení zboží nahlášen z prodejny oděvů ve Zlaté bráně. Zde si čtyřicetiletá žena na sebe v kabince oblékla kalhoty a poté se snažila z prodejny odejít bez zaplacení. Při zadržení u ní nalezeno další zboží. Celková hodnota odcizených oděvů činila 678 Kč.

Další zadržený pachatel si ukryl dárkové balení salámu do kalhot a rovněž se pokusil odejít z obchodu bez zaplacení. V tomto případě se přestupkového jednání dopustil třiatřicetiletý muž. 

Poslední případ nahlášen ze supermarketu u hlavního nádraží. Jednalo se o mladého muže, který se pokusil odcizit dvě lahve piva v hodnotě 26 Kč. 

"Pět případů strážníci předali příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Jeden přestupek byl vyřešen příkazem na místě. A v jednom případě se protiprávní jednání neprokázalo," dodala Greplová. (red)

Poslat nový komentář