Zloději se činili. V obchodech kradli drobnosti

Zloději se činili. V obchodech kradli drobnosti
Foto Magistrát města Prostějova

Během čtyř dnů na počátku ledna vyjížděli strážníci řešit nahlášené drobné krádeže do prostějovských obchodních domů.

V prvním případě je z protiprávního jednání podezřelá osmadvacetiletá žena. Ta si šla nakoupit do supermarketu na ulici Újezd. Na prodejní ploše byla spatřena ostrahou, jak si vybrané zboží vkládá do prostoru v horní části dětského kočárku a následně prochází přes pokladní zónu bez zaplacení takto ukrytého zboží. Hodnota odcizeného artiklu byla ve výši 35 Kč. Dotyčná si zboží dodatečně odkoupila.

Podobná událost se odehrála následující den v supermarketu na Okružní ulici. Zde ostraha zadržela osmašedesátiletou ženu, která se pokusila odcizit teleskopický zapalovač v hodnotě 30 Kč. I ona si odcizené zboží dodatečně odkoupila.

K poslednímu případu strážníci vyjížděli do hobbymarketu na ulici Konečné. Zde byl při protiprávním jednání přistižen čtyřiatřicetiletý muž. Ten byl pracovníky obchodu spatřen, jak z regálu bere zboží, strhává cenovky a vkládá si jej do kapsy. I on se poté pokusil projít bez zaplacení přes pokladní zónu, kde byl ostrahou zadržen. Odcizené zboží – hadicové objímky v hodnotě 150 Kč si muž následně odkoupil. „Všechny případy strážníci po zadokumentování předali k projednání příslušnému právnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku," doplnila komisařka Tereza Greplová. (red)

Poslat nový komentář