Nakupoval, i když věděl, že nemá na zaplacení

Nakupoval, i když věděl, že nemá na zaplacení
ilustrační foto

Možná věřil ve strážného anděla nebo v konec světa. Chlapík, ačkoliv věděl, že nebude mít jak zaplatit, nakoupil zboží za více než 150 tisíc. Teď mu hrozí až pětiletý kriminál.

Policisté z Obvodního oddělení v Prostějově řeší případ podvodného odběru zboží. "Osmadvacetiletý muž z Přerova uvedl v omyl obchodní společnost tím, že s ní jako osoba samostatně výdelečně činná podnikající v oboru stavebnictví uzavřel rámcovou kupní smlouvu. Na základě smlouvy koncem minulého roku odebral ve skladu této firmy v Prostějově a v Olomouci zboží v celkové hodnotě bezmála za 153.000 korun, které nezaplatil," uvedla k okolnostem případu Eva Čeplová, tisková mluvčí Policice ČR Prostějov.

Již v době uzavírání smlouvy vykutálený podnikatel věděl, že s ohledem na svou finanční situaci nebude schopen své smluvní závazky plnit. Sám na svou osobu totiž podal u Krajského soudu v Ostravě návrh na zahájení insolvence. "Podezřelému bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu podvod. Nyní mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," dodala Eva Čeplová.

(red)

Poslat nový komentář