Romové opět v hlavní roli! Pod autem na parkovišti!

Romové opět v hlavní roli! Pod autem na parkovišti!
ilustrační foto internet

 

S dalším neuvěřitelným příběhem týkajícím se romských spoluobčanů se na redakci obrátila majitelka jednoho penzionu. Svůj majetek uchránila jen díky vlastní pozornosti.

 

 

"Byla jsem jako každý týden v jednom marketu v Prostějově pro zboží. Mám něco jako dodávku, tak jsem auto odemkla, kabelku dala na přední sedadlo a začala vyskládávat věci do kufru," říká paní S. Varována známými, kterým někdo odemčený vůz vykradl, co chvíli kontrolovala, zda se k autu někdo neblíží. "Najednou se přední dveře začaĺy otevírat. Oběhla jsem auto a koukám, pod ním mladá cikánka a hrabe mi po kabelce. Přibouchla jsem jí dveřmi ruku a začala křičet," popisuje těžko uvěřitelný příběh. Lidé se začali ohlížet a někteří utíkali paní S. na pomoc. Dívka se ale nějakým způsobem vysmekla a podařilo se jí utéct. "Vzápětí vhupla do auta, které projelo kolem a byla pryč," dodává žena. I když si část registrační značky zapsala, policii nakonec nevolala. "Zažila jsem to už dřív a bylo to vždycky stejné. Mě tahali po výsleších, aby mi pak oznámili, že pachatel je neznámý. I když známý byl, příbuzní mu dosvědčili, že v tu dobu byl na úplně jiném konci republiky," posteskla si. V tomto případě byla navíc dlouhovlasá snědá krasavice sotva třináctiletá.

Policisté i strážníci před podobnými případy stále varují, časté jsou i preventivní akce na parkovištích. "Spousta lidí stále nechává v košících bez dozoru tašky, kde má peníze i doklady," říká Jana Adámková z preventivní skupiny Městské policie. Mluvčí státní policie Irena Urbánková zase potvrdila fakt, že v podobných případech jen těžko usvědčí pachatele. 

"Ono se to snadno řekne, dávejte si pozor na věci. Nevýhodou auta je i to, že kvůli centrálu nemůžu mít otevřený jen kufr a dveře zavřené. Pak nezbývá, než hlídat," dodal Pavel Novotný. (ber)

Komentáře

Proč se máme pořád přizpůsobovat těm nepřizpůsobylým?

 

no jasně...kabelku si vezmu sebou i na záchod doma, protože pak nebudu fňukat, že si můj pubertální synáček "půjčil" drobné...není lepší výchova než s kabelkou i spát?...chci žít v zemi, kde si můžu na chvíli kabelku odložit

Asi jsem na to přišel.

Začnu vyrábět kabelky a peněženky s nástražným systémem,který podobným nenechavcům utrhne pazoury na samé hraně pr..le.Kriminalita klesne a keště na tom vydělám :-)

A proč bychom se měli přizpusobovat zlodějum.Nemalé peníze jdou na činnost policie.At jedná.Jinak zlodějce měla paní přivřít minomálně obě ruce a rozšlápnout prdel aby se takovádle individua až dospějí nemohla množit.

To je taky nápad!! Dávat si kabelku na sedadlo. To si za to může sama a ještě to napíše do novin. 

( Reakce na druhy komentar ) Takze my se budeme prizpusobovat tem co kradou? Misto aby se to resilo treba nekym kdo bude parkoviste hlidat? 

Pan Novotný by mohl být trochu nápaditější - odemknu auto, otevřu kufr a dveře přece můžu klidně zamčít, no ne? Pak jen zaklapnu kufr a odemknu si..

Lidi jsou neponaučitelní - dát si kabelku na přední sedadlo a jít skládat věci do kufru udělá jen hodně málo inteligentní člověk! I když mám hodně velký nákup a velké, nebo těžké věci, které potřebuju uchopit oběma rukama - do kufru si dám nejdřív kabelku a pak skládám další nákup ... kabelku dle potřeby přemisťuji, ale stále ji mám pod kontrolou.  Nic složitého, jen je potřeba myslet na všechny situace a ne pak fňukat, že mě kvůli vlastní hlouposti okradli!

Poslat nový komentář