Bojím se chodit domů, čeká mě střet s cikánskými výrostky

Bojím se chodit domů, čeká mě střet s cikánskými výrostky
ilustrační foto internet

 

I když večerní cesta slečny Šárky ze zaměstnání domů nevede tmavými uličkami, přesto se bojí. I na hlavní ulici ji totiž obvykle čeká střet s tlupou cikánských výrostků. Od sprostých narážek není daleko k fyzickému napadení a tak se často stává, že dívka si raději zajde několik stovek metrů, aby se střetu vyhnula. PvNovinkám popsala problém, se kterým se stále častěji setkávají lidé pohybující se v Dolní ulici.

Dvacetiletá Šárka pracuje v obchodě v Okružní ulici. Často na ni vyjdou odpolední směny, kdy se na cestu domů vydává až po dvaadvacáté hodině. "Bydlím v Trávnické ulici a tak jsem si cestu krátila přes Dolní a následně přes Předinu, prošla Husákem a byla jsem doma. Zhruba od května jsem stále častěji potkávala skupinu cikánských výrostků, kteří sedávají na lavičkách v Dolní u Hepyny (restaurace Happy. pozn.red.). To, že po mě pokřikovali, jsem ignorovala, což je zřejmě nabudilo a tak mě jednou několik z nich dohonilo   a začalo vyžadovat cigarety nebo aspoň nějakou korunu," vzpomněla Šárka na první z incidentů. Tehdy ji zachránil další z výrostků, se kterým kdysi chodila do školy: "Šel zrovna z Husáku a potkal nás na Předině. Něco zakřičel a tak sice nadávali, ale nechali mě na pokoji."

Za nějaký čas se s partou setkala znovu a se stejným scénářem. "Jenže to mi šel naproti brácha se psem, tak se zase zdekovali. Urážky, kterými nás oba častovali, nechci ani opakovat. Že chcípnem na rakovinu bylo asi tak nejslabší," dodala Šárka. Od té doby kdykoli partu zahlédne, volí raději zacházku kolem benzinové pumpy. "Nehodlám se nechat okrást ani lynčovat," pokrčila rameny.

Stejnou zkušenost má i řada dalších lidí, včetně obyvatel okolních domů. "Když jsem jim šel o prázdninách jeden večer říct, aby přestali řvát, že je půlnoc a já vstávám ráno do práce, do dvou dnů mi někdo píchl dvě kola u auta. Už na ně kašlu, koupil jsem si špunty do uší," potvrdil PvNovinkám zkušenost muž, který si nepřál být jmenován.

Stejně jako on ani Šárka nikdy nezvažovala, že by zavolala policii. Důvod je nasnadě. Bojí se.

"Podívejte, zavolám policajty nebo měšťáky a co se stane. Ani jeden nemá osmnáct let, takže jim udělají tytyty a tím to končí. Jenže já tudy musím chodit skoro denně a bydlím za rohem. Jaký je problém, aby mi to "hlášení" vrátili i s úroky třeba formou rozbitých oken na domě? I to už tady bylo," pokrčila rameny Šárka. 

Máte i vy podobné zkušenosti? Podělte se o ně. (ber)

Komentáře

Prostějovvské novinky už zase jedou svoji rasistickou propagandu. Jen přilévejte oheň do ohně, až to bouchne, budete koukat. Pogromy už tato zem zažila i koncentráky pro Romy, Židy a nakonec i pro Moravany a Čechy. 

Policie raději pokutuje, než aby řešila skutečné problémy (má z pokut prémie a protože  musí vykazovat činnost, tak tohle je ,,100%" způsob - řidiči jezdí rychle). A nezlobte se na mě, ale dokud si od romů necháte sr.t na hlavu, budete se jich bát a ustupovat jim (nic neřešit, davát si špunty do uší atd.,atd.), tak si nemáte na co stěžovat. Stát vám v tomhle nikdy nepomůže.........Přesně jak je napsáno v komentáři nade mnou (a věřte, že ta obrana bude sakra nepřiměřená - kdo s čím zachazí, s tím taky schází) - takhle je to třeba řešit. Denně slýchávám v práci, jak nenávidí ,,nepřizpůsobivé", že je to hnus a bla,bla,bla.....a když se zeptám, kdo jde s námi na demonstraci, tak akorát slyším: ,,šel bych, ale musím na chatu", nemůžu, slavím od kámoše narozky", nemám čas, jdu na pivko".......a má oblíbená hláška: ,,stejně tam bude málo lidí a nic se tím nezmění, tak proč bych tam chodil" (!!!!!). Fňukat, stěžovat si a mít silné kecy umí spousta lidí, ale když dojde na činy, tak nikdo nemá čas, odvahu a hrdost se za něco postavit. Tohle je nejhorší vlastnost Čechů. Tomáš S.

Tohle se táhne už od nepaměti. Ve středověku s nima dělai krátkej proces. Nadává a vyhrožuje lidem ? Vyřízli mu jazyk. Krade ? Usekli mu ruku. Pokud kradl znovu, usekli mi druhou a vyhostili ze země. Pokud se vrátil dostal trest smrti.

Podotýkám, že tohle býl výnos přímo na cigány, nikoliv pro normální lidi.

Město raději udělá další dotazník mezi úředníky radnice na bezpečnost a pak se budou chlubit ,jak dobře pracují

ono by totiž bylo lepší, kdyby městské policie začala dělat to k čemu tady jsou. Místo toho jsou denně schovaní v křoví u STS na Kostelecké ulici a měří rychlost. je to naprosto přehledný úsek kde chodci nechodí, lidé nebydlí ale snadný na měření. Další 2 policejní auta stojí u Hloučele a u nich cca 2-5 policistů vybírá pokuty. Takže to vypadá že měšťáci raděj šikanují řidiče neř aby se starali o pořádek. je to taky tím že se městská policie romů bojí. Chodí po 2 a nemají odvahu na partičku výrostků. To raděj budou šikanovat řidiče pár metrů za značkou PV na místě které se nebezpečným nedá nazvat ani náhodou.

 

Jednou mně nebo mé rodině budou vyhrožovat a vyřeším to po svém a jestli uvidím, jak šikanují kohokoliv jiného, dotyčného taky budu bránit. 

Poslat nový komentář