Případ zastřeleného psa bude pokračovat v prosinci

Případ zastřeleného psa bude pokračovat v prosinci
ilustrační foto ber

24. května 2015 zastřelil prostějovský městský strážník německého ovčáka. Složitý případ i nadále rozplétá soudkyně Ivona Otrubová. Při dnešním jednání vyslechla další tři svědky, další jednání nařídila na prosinec.

O prvním soudním jednání PvNovinky informovaly na http://pvnovinky.cz/krimi/35172-vloni-v-kvetnu-zastrelil-mestsky-straznik-psa-vcera-dorazil-k-soudu. Dnes se u soudu všichni aktéři sešli znovu. Soudkyně vyslechla tři svědky, majitele pozemku Milloše S., jednoho ze zaměstnanců Sportcentra, který se v době incidentu pohyboval na místě, a sousedku poškozených, Lenku M. Právě ta poskytla policii záznam z mobilního telefonu, který při incidentu pořídil její syn. "Chudák Goldy," netajila se slzami.

Video a také záznam hovoru Miloše S. s operačním důstojníkem následně soudkyně pustila veřejně. Zejména druhý příspěvek byl velmi emotivní, zřetelně bylo totiž slyšet výstřely i kvílivé naříkání smrtelně zraněného psa.

Obhájce obžalovaného si znovu vyžádal přítomnost znalce z oboru kynologie, navíc požádal o znalce z oboru balistiky a foniatrie. Vyžádal si i psychologické vyšetření osoby poškozeného. 

Radim S. je obžalován ze zneužití pravomoci úředního činitele, týrání zvířete a poškození cizí věci. Další jednání se uskuteční 20. prosince. (ber)

 

 

Komentáře

Chtěla bych vidět paní soudkyni na místě příslušníka MP....možná by potřebovala v tu chvíli i pleny

Poslat nový komentář