Kvitová bude vypovídat. Nechce do soudní síně

Kvitová bude vypovídat. Nechce do soudní síně
ilustrační foto TN.cz

Tenistka Petra Kvitová bude příští týden vypovídat u Krajského soudu v Brně o svém přepadení z prosince 2016. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Ž., ten ale vše popírá. Další stání je v plánu 5. a 6. února a Kvitová požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. 

Podle svého mluvčího Karla Tejkala by Petra celou věc ráda uzavřela. „Petra to vnímá jako neodvratitelnou věc. Být u soudu není pro nikoho příjemné. Byť je to v roli svědka, na druhé straně si uvědomuje, že to je nezbytné, aby celá záležitost mohla definitivně skončit. Je připravena odpovědět na všechny otázky a udělat vše, co je nezbytné, aby mohl soud spravedlivě rozhodnout o vině a následně o trestu,,“ řekl Tejkal novinářům.

Prostřednictvím svého právního zástupce požádala o výslech mimo soudní síň. „Soud zvažuje žádost, aby výslech mohl probíhat v nepřítomnosti Petry v soudní síni, ve stejné místnosti jako bude obžalovaný,“ doplnil mluvčí. Kvitová loni při rekognici Žondru poznala a označila za pachatele. (ber)

Poslat nový komentář