Policisté varují. Pozor při přeshraničních platbách!

Policisté varují. Pozor při přeshraničních platbách!
ilustrační foto

Šumperští kriminalisté nabádají k obezřetnosti při obchodování se zahraničními partnery, a to především při poskytování přeshraničních plateb.

V těchto dnech se na ně obrátil pětačtyřicetiletý muž s tím, že jej prostřednictvím e-mailové komunikace oslovil prozatím neznámý podvodník vystupující jménem jeho obchodního partnera a požádal jej o zasílání plateb na jiné číslo účtu, vedené v jiném státě. 

"Na základě takto vedené komunikace měl poškozený v období od konce března do 8. dubna 2019 zaslat ve prospěch nového účtu několik plateb v přepočtu za více než 80 000 Kč. Následně však zjistil, že po něm jeho zahraniční obchodní partner žádnou takovou změnu nepožadoval.

Věc šetříme pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za který lze, s ohledem na výši způsobené škody, uložit podle trestního zákoníku mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

V případě, že obdržíte email obdobného znění, doporučujé policisté jeho obsah vždy u zahraničního partnera ověřit. (red)

Poslat nový komentář