Vraždu přítelkyně spáchal mladík legálně drženou pistolí. A pak se zastřelil

Vraždu přítelkyně spáchal mladík legálně drženou pistolí. A pak se zastřelil
ilustrační foto PČR

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje dne 25. července 2020 zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

"V sobotu po poledni na linku 158 rodinní příslušníci oznámili důvodnou obavu o život své dcery, která nepřišla do zaměstnání a byla nekontaktní. Policisté vyjeli prověřit místo bydliště ženy. Následně otevřeli byt, který žena měla pronajatý v Prostějově, a uvnitř našli dvě těla bez známek života. Okamžitě byli na místo přivoláni krajští kriminalisté, kteří si případ převzali. Na základě podrobného ohledání místa činu, zajištěných stop a zjištěných informací, je důvodné podezření, že v sobotu ráno 23letý muž zastřelil svou 24letou přítelkyni a sám následně spáchal sebevraždu legálně drženou pistolí," uvedl policejní mluvčí Libo Hejtman s tím, že motiv činu není znám. Muž nebyl v minulosti trestně stíhán.

Kriminalisté na případu dále pracují. "Je pravděpodobné, že po důkladném prošetření všech náležitostí bude případ odložen dle § 159a odst. 2 trestního řádu z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání dle § 11 odst. 1 písm. e) trestního řádu," dodal mluvčí. (ber)

Poslat nový komentář