Za volantem se vystřídali tři lidé. Policisté všechny „odlovili“ během jedné hodiny

Za volantem se vystřídali tři lidé. Policisté všechny „odlovili“ během jedné hodiny
ilustrační foto

Ve čtvrtek ve třiadvacet hodin viděli policisté obvodního oddělení Němčice nad Hanou v obci Výšovice osobní automobil Saab 9-3, který jel zjevně nepřiměřenou rychlostí. Vozidlo se čtyřčlennou posádkou se policisté pokynem daným z vozu zapnutím majáku a rozsvícením červeného nápisu „STOP“ pokusili zastavit. Řidič výzvu neuposlechl a policistům začal ujíždět.

Ti ho pronásledovali přes několik obcí, až se oklikou vrátili zpět do Výšovic, kde už na ujíždějící čekala druhá policejní hlídka. V bezvýchodné situaci tak řidič musel zastavit a podrobit se kontrole. Při té policisté zjistili, že třicetiletý muž z Břeclavi má rozhodnutím Městského úřadu v Židlochovicích uložen zákaz řízení, a to až do července příštího roku. Provedeným testem u něho navíc zjistili přítomnost látek THC a amphetamin/metamphetamin. Pro své jednání je muž nyní podezřelý z několika dopravních přestupků a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za přestupky mu hrozí pokuta a prodloužení zákazu řízení. Za uvedený přečin pak trest odnětí svobody až na dvě léta.

Ve 23:35 hodin policisté obvodního oddělení Prostějov 2 ve stejné obci kontrolovali stejný automobil. Tentokrát ho řídil devatenáctiletý člen posádky vozu. Mladík z Brna uložený zákaz řízení neměl, ale jinak silniční kontrola probíhala stejně jako u jeho kamaráda. Provedený test také ukázal přítomnost látky amphetamin/metamphetamin a řidič přiznal, že 28. ledna vykouřil cigaretu marihuany a nosem vdechl pervitin. Pro své jednání je mladík nyní podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu se sankcí zákaz řízení na dobu od 6 měsíců do 1 roku a pokutou v rozmezí od 2 500 do 20 tisíc korun. Další jízdu mu policisté zakázali.

„Ve 23:50 hodin stejné vozidlo ve stejné obci policisté kontrolovali potřetí. V tomto případě řídila devětadvacetiletá žena z Brna, která také přes test na přítomnost jiných návykových látek neprošla. Také u ní totiž policisté zjistili přítomnost látky amphetamin/metamphetamin. Žena s výsledkem testu souhlasila a přiznala, že v pondělí 1. února nosem vdechla pervitin. Odborné lékařské vyšetření však odmítla. Pro své jednání je nyní podezřelá z přestupku podle zákona o silničním provozu, za který jí může být uložena pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení od jednoho roku do dvou let. Navíc na místě přišla o řidičský průkaz a další jízdu jí policisté pochopitelně zakázali," doplnil policejní mluvčí František Kořínek s tím, že čtvrtý spolujezdec už se odjet z místa neodvážil, a tak vozidlo na místě stálo ještě v dopoledních hodinách. (red)

Poslat nový komentář