Přišel o více než 12 000 korun. Kvůli použité lednici

Přišel o více než 12 000 korun. Kvůli použité lednici
ilustrační foto ber

Na prostějovské policisty se obrátil dvaatřicetiletý muž s tím, že byl podveden při prodeji ledničky. Oznamovatel uvedl, že 21. září odpoledne se mu ozvala žena, která projevila zájem o použitou ledničku za 1 800 korun, kterou muž nabízel na inzertním portálu. Aby neměl prodávající starosti s přepravou a platbou, žena mu sdělila, že vše zařídí a následně mu zaslala odkaz na přepravní službu.

"Ovšem jednalo se o podvržený odkaz, na který muž klikl. Zde vyplnil své osobní údaje a potvrdil platbu zálohy na přepravu zboží ve výši 500 korun. Místo očekávaných příchozích peněz, ale zjistil, že mu bylo z účtu odčerpáno 500 EUR a prodávající s ním přestala komunikovat. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení pachateli hrozí trest odnětí svobody na tři léta až osm let," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Při prodeji použitého zboží buďte ostražití. Kupujícímu sdělte pouze číslo bankovního účtu. "Neklikejte na přiložený odkaz, který Vám pošle neznámá osoba. Zpravidla budete přesměrováni na podvodné stránky," doplnil. (red)

Poslat nový komentář