Za první půlrok zemřelo na silnicích v kraji pět lidí

Za první půlrok zemřelo na silnicích v kraji pět lidí
ilustrační foto Policie ČR

Pět lidí zemřelo za první pololetí letošního roku na silnicích v Olomouckém kraji. Loni si za stejnou dobu vyžádaly nehody v kraji deset obětí. Za letošní první pololetí se stalo už 2755 nehod, loni jich za stejné období bylo 2796.

Jediná smrtelná nehoda na Prostějovsku nese datum 15. ledna, kdy byla mezi Olšany Pět lidí zemřelo za první pololetí letošního roku na silnicích v Olomouckém kraji. Loni si za stejnou dobu vyžádaly nehody v kraji deset obětí. Za letošní první pololetí se stalo už 2755 nehod, loni jich za stejné období bylo 2796.

a Studencem nalezena Škoda Octavia.  Uvnitř se nacházel muž bez známek života. „Podle prvotních informací 32letý řidič patrně nezvládl průjezd zatáčkou a s automobilem vjel mimo komunikaci, kde narazil do dvou stromů, " popsala případ policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Šedesátiletý řidič dodávky zemřel 18. ledna na Přerovsku, se svým vozem narazil zezadu do odstaveného kamionu.

O den později zemřel při nehodě v Uničově na Olomoucku dvaaosmdesátiletý řidič osobního automobilu, který se srazil s nákladním vozidlem.

V polovině dubna zemřel rovněž na Přerovsku řidič osobního auta, který nezvládl řízení a narazil do neobydlené části domu.

Poslední smrtelná nehoda se stala na konci června, kdy šestadvacetiletá cyklistka zemřela po střetu s osobním autem na Přerovsku, mezi Radvanicemi a Lazníky. „Dvacetiletý řidič jedoucí od Radvanic vjel v zatáčce do protisměru. Mladá žena i přes veškerou snahu záchranářů zemřela na místě,“ uvedla tehdy policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová. (ber)

Poslat nový komentář