Během silvestrovské noci strážníci řešili napadení, hořící koše a psí útěkáře

Během silvestrovské noci strážníci řešili napadení, hořící koše a psí útěkáře
ilustrační foto městská policie

Na Silvestra po osmé hodině večer si hlídka vykonávající kontrolní činnost na hlavním prostějovském náměstí povšimla nevhodně se chovající skupinky osob. Stojící jednačtyřicetiletý muž z ničeho nic kopl do hlavy sedícího devětatřicetiletého muže. Ten po kopu upadl z lavičky na zem.

„Agresor byl hlídkou ihned zpacifikován a spoután. Napadený muž měl krvavé zranění na hlavě a byl dezorientovaný. Na místo byla přivolána ZZS, která zraněného převezla na vyšetření do nemocnice. Agresora strážníci předali přivolané hlídce Policie ČR pro podezření ze spáchání trestného činu,“ komentovala zásah komisařka Terez Greplová. Oba pánové byli ve značně podnapilém stavu.

Hned v úvodu nového roku strážníci vyjížděli třikrát na oznámení PCO, kdy byla přijata formou SMS zpráva o hořícím koši, kontejneru nebo krabici od pyrotechniky. V jednom případě strážníci oheň uhasili sami a ve dvou případech možnému vzniku požáru zabránil včasný zásah hasičů.

Během brzkých ranních hodin strážníci odchytávali zaběhnuté psy. „Hodinu po půlnoci se na linku 156 obrátila oznamovatelka s tím, že nalezla psa, kterého si vzala domů. Strážníci od ženy vystrašené zvíře převzali. Podle zjištěného čipu se hlídce podařilo zkontaktovat majitelku, které byl pes předán v místě bydliště. Před půl třetí ráno bylo přijato prostřednictvím linky 156 druhé oznámení o nálezu psa. Ten očipován nebyl, na obojku měl známku se svým jménem a telefonním číslem na majitele, kterého se ale strážníkům nepodařilo vyrozumět. Zvíře bylo převezeno na služebnu, kde bylo ustájeno v odchytových kotcích. V odpoledních hodinách si ho vyzvedla majitelka,“ doplnila Greplová. (ber)

Poslat nový komentář