Nebezpečná křižovatka na R46 u Olšan zmizí

Nebezpečná křižovatka na R46 u Olšan zmizí
Foto PČR

Problematická křižovatka v zatáčce u Olšan u Prostějova má být bezpečnější. Ředitelství silnic a dálnic už požádalo o stavební povolení a brzy se chystá na kompletní proměnu křižovatky. Opravy začnou příští rok v červnu a skončí v listopadu 2017.

O stavbě informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl, podle kterého budou doplněny připojovací a odbočovací pruhy, osmičkový tvar křižovatky zůstane zachován. „Pro vybudování připojovacího a odbočovacího pruhu ve směru na Olomouc bude potřeba podstatně rozšířit most přes potok Blata. Zároveň bude nutné vybudovat nový nadjezd nad silnicí třetí třídy 5707. Zde bude zároveň přemostění přes rychlostní silnici R46,“ dodal mluvčí. Přímé větve křižovatky budou upraveny na rychlost 50 km v hodině. V blízkosti domů navíc vyroste nová protihluková stěna.
O nebezpečnosti křižovatky svědčí řada nehod, které se zde staly. Například 30. září došlo ke střetu osobního vozu s nákladním. "Šestačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Volvo se při nájezdu na uvedenou rychlostní komunikaci ve směru na Olomouc z dosud přesně nezjištěných příčin srazila s návěsem projíždějícího nákladního automobilu značky MAN," popsal tehdy nehodu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že při střetu nedošlo ke zranění osob. (ber)

Poslat nový komentář