Část nákladů Wolkrova Prostějova uhradí kraj

Jedním z loňských laureátů WP byl soubor ZUŠ Liberec.
Jedním z loňských laureátů WP byl soubor ZUŠ Liberec.

I v letošním roce podpořil kraj finančně pořádání Wolkrova Prostějova. V rámci přímé finanční podpory významných kulturních akcí odsouhlasilo krajské zastupitelstvo částku 150.000 korun. Letos pořádá Prostějov již 55. ročník festivalu poezie

Radní Prostějova přijali dotaci do příjmů města. Celostátní přehlídka uměleckého přednesu, amatérských souborů a divadla poezie Wolkrův Prostějov 2012 se uskuteční v termínu 12. až 16. června. Je to festival nejen sólových recitátorů, ale i souborů a divadel. Wolkrův Prostějov je nejen soutěžní přehlídkou, ale i příležitostí k setkání interpretů literárních textů, uměleckého přednesu, k vzájemné inspiraci, výměně názorů a zkušeností a současně k dalšímu vzdělávání účastníků, neboť součástí je i řada seminářů a besed. Posláním přehlídky amatérského přednesu je také podpořit zájem pedagogů, studentů i veřejnosti o literaturu, umělecký přednes a divadlo poezie. 

Už nyní se soutěž rozjela na řadě míst – ve školách, v oblastních kulturních zařízeních, v divadlech. Ze školních a oblastních kol Wolkrova Prostějova vzejdou účastníci krajských přehlídek a jejich vítězové pak postoupí přímo do celostátního kola. 

Recitační přehlídku Wolkrův Prostějov pořádá Město Prostějov prostřednictvím kulturního klubu U hradeb DUHA za přispění Olomouckého kraje a také ministerstva kultury.    

(jap)

Poslat nový komentář