LiStOVání s živým hudebním doprovodem!

LiStOVání s živým hudebním doprovodem!
ilustrační foto internet

 

Na lednové Inferno Dana Browna naváže dnes v 18 hodin projekt LiStOVáNí Lukáše Hejlíka scénickým čtením Pražská svatba a jiné erotické povídky od Zdenka Merty. Pořad, ve kterém se kromě autora povídek a známého hudebníka Zdenka Merty představí herci Alan Novotný a Petra Bučková, se uskuteční v prostoru na jevišti za oponou, který je pro komorní akce jako stvořený.

„Vůbec poprvé se uskuteční LiStOVání s živým hudebním doprovodem. V případě Zdenka Merty by to snad ani nešlo jinak,“ prozradil autor projektu LiStOVáNí Lukáš Hejlík.

„Zdenek Merta je vypravěč s darem veselé a dobromyslné ironie. Ve svých milostných příbězích nešetří fantazií, předvádí muže a ženy v roztodivných situacích, v čase touhy někdy naplněné vrchovatě, často však také komicky a někdy i trapně. Vždycky to však v povídkách jiskří napětím, jestli a jak dojde k odměně - nebo k potrestání. Někdy není úplně jasné, kdo koho svádí. Smysl pro rytmus prozrazuje na autora jeho hudební profesi a skladba příběhů připomíná dobře režírovaný koncert,“ popsal Hejlík Mertovu tvorbu.

LiStOVáNí přitažlivou formou scénického čtení seznamuje diváky všech věkových kategorií se zajímavými literárními počiny. V repertoáru má desítky knih českých i zahraničních autorů, často bestsellerů. Prostějovské publikum zhlédlo v minulosti jeho Ekonomii dobra a zla s ekonomem Tomášem Sedláčkem. Hejlík každoročně sklízí také ovace dětského či studentského publika.

Propagace pořadů z LiStOVáNí se ujala také Městská knihovna v Prostějově. „Pro knihovnu je LiStOVáNí skvělou příležitostí, jak upozornit čtenáře a především budoucí čtenáře na kvalitní literární díla a motivovat je tak nejen k návštěvě knihovny, ale hlavně ke čtení obecně,“ zdůvodnil motivaci ředitel Městské knihovny v Prostějově Aleš Procházka. (eze)

Poslat nový komentář