Po roce je to tu opět!

Po roce je to tu opět!
ilustrační foto plakát

 

Neuběhl ani rok od akce Andyho Warhola v Muzeu Prostějovska v Prostějově a muzeum přivítá další výstavu z režie Jindřicha Skácela. Tentokrát s příznačným názvem Gender. Ve dnech od 12. září do 23. listopadu budou k vidění velkoformátové fotografie mladého umělce Jakuba Svobody pořízené na nedalekém zámku v Plumlově. 

Návštěvníci budou moci shlédnout modely známých českých návrhářů, ale také těch začínajících. Fotografie mají v návštěvnících navodit pocit rozdílů, které v oblékání mužů a žen jsou. Gender je zkrátka konceptem postavení mužů a žen ve společnosti. 

Manažer akce galerista Jindřich Skácel PvNovinkám sdělil ,,Po roce přicházíme s novou akcí, která může přivést mladou generací do muzea, navíc se zajímavým tématem“.

Spolupořadatelem akce se stala Galerie umění Prostějov. Generálním partnerem je společnost Koutný Obleky a mediální partnerství převzaly Prostějovský Večerník a Prostějovské novinky.

Na závěr patří poděkování muzeu Prostějovska v Prostějově a především p. Husaříkové, která se vyznačuje pochopením pro mladé umělce. (dv)

Poslat nový komentář