Ježíškova košilka provoní divadlo Vánocemi

Ježíškova košilka provoní divadlo Vánocemi
ilustrační foto divadlo Prostějov

Na cestu do Betléma zve v předvánočním čase děti i dospělé brněnské Divadlo U stolu, které v Městském divadle v Prostějově uvede v sobotu 5. prosince v 17 hodin vánoční hru Ježíškova košilka, která vychází z líbezných povídánek básníka Jana Zahradníčka.

Vlídně zářivé i úsměvné legendy pro děti, volně navazující na stará lidová vyprávění o Kristu Pánu, spojují příběhy květin, ptáků i lidí s příběhem Ježíškova narození.
Víte, kde se na světě vzal slavík a skřivánek, chudobky, včely a vosy? Znáte Slzičky Panny Marie a víte, proč se osika chvěje a jak dostala mateřídouška své jméno? Odpovědi na tyto otázky naleznou malí i velcí diváci v pohádkovém představení, které režíruje renomovaná režisérka Zoja Mikotová.
„Hledali jsme pro adventní čas představení, které rodinám zprostředkuje společný kouzelný Vánocemi vonící zážitek,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková. Představení se uskuteční v komorním prostoru na jevišti za oponou. „Tento hrací prostor důvěrně znají diváci cyklu scénického čtení LiStOVáNí. Herci, rekvizity, kulisy a vše, co vytváří představení, jsou doslova na dosah ruky, a malý prostor přispívá k velmi intimnímu a intenzivnímu divadelnímu prožitku,“ poznamenala ředitelka Maršálková s tím, že vstupenky budou v prodeji půl hodiny před představením. (eze)

Poslat nový komentář