Znáte prostějovské osobnosti?

Znáte prostějovské osobnosti?
ilustrační foto MMP

Městská knihovna Prostějov připravila koncem roku zajímavou on-line soutěž. Měla nejen prověřit znalosti o významných prostějovských rodácích, ale také pobavit, poučit a probudit zvědavost.

Kromě toho, že je Prostějov půvabné město v srdci Moravy, narodila se v něm a žila spousta známých a zajímavých osobností. Svoje znalosti o slavných rodácích si lidé mohli vyzkoušet v krátkém soutěžním kvizu. Ti, kteří správně odpověděli na všechny otázky, byli zařazeni do závěrečného losování. Trojice výherců pak obdržela hodnotné knížky o městě Prostějově. Sedmnáct otázek o stejném počtu osobností, ale nebylo úplně snadných. Zdaleka totiž nešlo jen o osobnosti kultury.

„Objevily se otázky, které vedle sebe postavily tanečnici Manon Chaufour, průmyslníka Rolného, Ottu Wichterle i jeho sestru, sochařku Hanu Wichterlovou, filozofa Husserla, hokejistu Machače, herce Županiče a další,“ vysvětlil ředitel knihovny Aleš Procházka a přidal výsledná čísla soutěže. Klání se zúčastnilo 113 lidí a správně na všechny otázky odpovědělo 35 z nich. Z této pětatřicítky byla vylosována trojice výherců knížek o Prostějově.

A jak se soutěž líbila?

„Super nápad. Celá rodina si lámala hlavu.“

„Super soutěž. Dozvěděla jsem se spoustu informací o lidech, kteří jsou spojeni s Prostějovem.“

„Úžasné, člověk ani neví, co všechno ví.“

„Krásná soutěž, člověk si uvědomí, kolik známých lidí pochází z Prostějova“.

Jak soutěž vypadala a jaké byly správné odpovědi, to můžete zjistit na adrese www.knihovnapv.cz/soutez . Stále je možné si své znalosti ve zveřejněném kvízu ověřit. (red)

Poslat nový komentář