Proměny s Hradišťanem aneb Evangelium podle houslí podruhé

Proměny s Hradišťanem aneb Evangelium podle houslí podruhé
Foto Marcela P.

Po týdnu od úspěchu v Ostravě se představení Evangelium podle houslí odehrálo v Olomouci, a to v kostele Panny Marie Sněžné. Přes poměrně vysokou cenu vstupenek se v pondělí 11. dubna kostel zcela zaplnil a přítomní diváci dychtivě očekávali představení, které předchází pověst mimořádného zážitku. A nutno říci, že se dočkali.

Stejně jako v Ostravě se i v Olomouci představila celá plejáda velkých osobností - Jiří Pavlica a Hradišťan, herec Norbert Lichý, pěvci z operního souboru Národního divadla moravskoslezského a další. Dirigentskou taktovku neomylně třímal Petr Šumník a celé představení režíroval sám autor díla Pavel Helebrand. Mezi účinkujícími sbory se neztratily ani prostějovské Proměny. "Pozvání ke spoluúčinkování nás velmi potěšilo, ale že nás čekají tak silné a obohacující zážitky, to si většina z nás nedovedla představit," řekla PvNovinkám členka sboru Martina Radkovičová. Podle sbormistryně Lenky Dohnalové k výjimečnosti zážitku přispělo spojení zpěvu a herectví. "Pro Proměny to bylo něco úplně nového a potvrdilo se, že dokážou být skutečně velmi proměnlivé," dodala s úsměvem Dohnalová.

A jaké jsou další plány sboru? V červnu se s Proměnami můžete setkat na dvou akcích ve Smetanových sadech, a to setkání s cimbálovou muzikou Šumica a při přehlídce dětských pěveckých sborů. (red)

Poslat nový komentář