Máte rádi výzvy? Pusťte se do Letní výzvy s knihovnou!

Máte rádi výzvy? Pusťte se do Letní výzvy s knihovnou!
ilustrační foto MMP

Až do konce prázdnin se mohou čtenáři v Městské knihovně Prostějov zúčastnit soutěže – výzvy – o hodnotné knižní ceny.

„Rozhodli jsme se trochu pomoci s výběrem knížek pro letní čtenářské chvilky. A také k četbě ještě trochu více motivovat. Připravili jsme deset více či méně konkrétních kritérií, pomocí kterých si lidé mohou knížky vybrat,“ nastínil ředitel knihovny Aleš Procházka. Vypůjčením a samozřejmě přečtením knih budou účastníci postupně letní výzvu plnit.

„Jednu knížku si například vyberou podle obálky, druhou podle iniciál autora, jiná bude napsaná autorem z Prostějovska a další ze žánru sci-fi nebo fantasy. Vybrat si mohou také knížku, kterou přečtou za jediný den nebo tu, která se odehrává v tropech. To jsou jen příklady. Kdo si v průběhu července a srpna půjčí a přečte alespoň šest knih, které vyhovují desíti kritériím Letní výzvy, bude zařazený do slosování o knižní ceny,“ doplnil Procházka. Pracovníci knihovny mohou razítkem potvrdit přečtení nejvíce dvou knih (nebo také e-knih) v průběhu každého týdne.

Zadání, podrobnosti a formulář k vyplňování výzvy najdete na adrese www.knihovnapv.cz/vyzva.  Je možno si jej vyzvednout přímo v knihovně, kde se budou následně vyplněné archy také odevzdávat.

„Soutěž uzavřeme s koncem prázdnin a hned následující den vylosujeme tři výherce. Těšit se mohou na hodnotné knížky. Na drobnost v podobě odznáčku knihovny se však může těšit každý soutěžící,“ uzavřel Aleš Procházka.

Letní čtenářská výzva platí ve dnech od 1.7. do 31.8. 2016. (red)

Poslat nový komentář