Knihovna přichystala čtenářskou výzvu a soutěž o knižní ceny

Knihovna přichystala čtenářskou výzvu a soutěž o knižní ceny
ilustrační foto MMP

Knihovna pomůže s výběrem knížek pro letní čtenářské chvilky. Připraveno je deset více či méně konkrétních kritérií, pomocí kterých si mohou čtenáři knížky vybrat. Vypůjčením a samozřejmě přečtením knih postupně plní Letní výzvu knihovny. 

„Jednu knížku si například vyberete podle obálky, druhou podle počtu stran, jiná bude od asijského autora a další ze žánru sci-fi nebo fantasy. Vybrat si můžete také knížku, kterou přečtete za jediný den nebo nějakou z populárně naučné literatury. To jsou jen příklady. Kdo si v průběhu července a srpna půjčí a přečte alespoň šest knih, které vyhovují desíti kritériím Letní výzvy, bude zařazen do slosování o knižní ceny,“ popsal letní akci knihovny její ředitel Aleš Procházka.

Pracovníci knihovny razítkem potvrdí přečtení nejvíce dvou knih (nebo také e-knih) v průběhu každého týdne. Zadání, podrobnosti a formulář k vyplňování výzvy najdete na adrese www.knihovnapv.cz/vyzva, možné je si jej také vyzvednout přímo v knihovně, kde se následně vyplněný bude odevzdávat.

„Soutěž uzavřeme s koncem prázdnin a poté vylosujeme tři výherce. Na drobnost v podobě odznáčku knihovny se však může těšit každý soutěžící,“ uzavřel Procházka. (red)

 

Poslat nový komentář