Knihy Jiřího Wolkera jsou pokřtěny!

Knihy Jiřího Wolkera jsou pokřtěny!
Foto MMP
Další fotky: 
Knihy Jiřího Wolkera jsou pokřtěny!

Při příležitostí 120. výročí narození Jiřího Wolkera byla veřejnosti představena čtyřdílná publikace Wolkerovy poezie a próz a odhalena pamětní deska Wolkerovy poezie.

V podkrovním sále Městské knihovny Prostějov si ve čtvrtek 5. 3. 2020 mohli lidé vychutnat básně a úryvky Wolkerovy poezie. Pokřtěn byl čtyřsvazkový výbor jeho básní a následně odhalena pamětní deska na fasádě knihovny.

Členové souboru Divadla Point mimo jiné uvedli zhudebněné básně Jiřího Wolkera.

Slavnostního křtu se ujal primátor František Jura, náměstek hejtmana Ladislav Hynek a náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Publikace vznikla za finanční podpory statutárního města Prostějova a dotačního Programu podpory kultury v Olomouckém kraji. "Olomoucký kraj na vznik knihy přispěl částkou ve výši 190 tisíc korun, Rada města Prostějova ji podpořila částkou 200 tisíc korun", vyčíslil Jura. 

„Mám za to, že dílo Jiřího Wolkera si zaslouží naši pozornost a další vydání, které naposledy proběhlo před desítkami let. Konkrétně to bylo v roce 1940. Tehdy vyšlo téměř kompletní vydání. V osmdesátých letech pak publikace Jiří Wolker pracujícím,“ uvedla Sokolová.

Knihy jsou k dostání za cenu 400,- Kč na Turistickém informačním centru. (red)

 

Poslat nový komentář