Kdo vyhrál vstupenky na Přízrak Temné věže na Sovinci?

Kdo vyhrál vstupenky na Přízrak Temné věže na Sovinci?
ilustrační foto Sovinec

O víkendu 10. až 11. srpna se na hradě uskuteční další z mnoha oblíbených akcí, tentokrát pod názvem Přízrak Temné věže aneb Lapkové a kati při práci na loupežnické stezce. Ne všechny povídky a šermířské příběhy ale musí končit katovou sekyrou.

Již podle názvu je patrné, že se program týká loupežníků, zbojníků, lapků a také katů. Na pátém nádvoří hradu Sovinec se budou střídat oblíbené a žádané skupiny z celé republiky. Při šermířských ukázkách vystoupí jedna z nejlepších a nejelitnějších skupin těžkooděnců ARTUS THOR v nelítostných soubojích rytířského turnaje Liga výjimečných. Divadelní a kejklířská společnost Komedianti připomene svou úžasnou pohádku Furianti. Skupina historického šermu a dobových tanců Berendal provede Únos přímo u nosu. Po delší době se na hrad vrací i vynikající žonglér Jindřich Holeček. Pro nejmenší tu budou oblíbené Pohádky z košíku od Pohádkové babičky.

Samozřejmostí budou i na nádvoří stánky s dobovým zbožím nebo historickými řemesly. Třeba si budete moci minimálně vyzkoušet černé řemeslo kovářské s mistrem kovářským Jakubem.

Na hradě bude též připraven Sokolnický spolek Dědictví připravený návštěvníkům odpovědět na všetečné otázky ohledně dravých ptáků, a také na nádvoří předvést i letové ukázky. Na hradě pak na vás čekají stánky s občerstvením, mimo jiné i s Michalovými vyhlášenými trdelníky, či Jarmilovými delikatesními selskými klobásami. Hrad bude po oba dva dny otevřen od 9:10 do 18:00 a návštěvníci mohou využít i prohlídku s průvodcem každou půlhodinu z horního hradu od dvou velkých kanónů.

A na koho se usmálo štěstí a získá volné vstupenky pro dva dospěláky a tři děti? Výherci se stávají Josef Kovář z Prostějova, Jana Žvátorová z Prostějova a Petr Drozd z Kostelce na Hané. Gratulujeme! (red)

Poslat nový komentář