Zámek Plumlov zve na šermířský víkend

Zámek Plumlov zve na šermířský víkend
Foto Petr Šenkyřík

Osmého a devátého srpna se na nádvoří před vysoký zámek v Plumlově sjedou šermíři, divadelníci, komedianti, kejklíři a další umělci, aby pobavili všechny diváky, kteří dorazí. Tato akce bude okořeněna i tím, že sobotní program neskončí odpoledne, ale bude pokračovat až do setmění a zakončí ho velkolepá ohňová show.

Po oba dva dny budou v Plumlově účinkovat ti nejlepší a nejžádanější účinkující, mimo jiné Jihočeské profesionální divadlo teátr Víti Marčíka s pohádkou Princ Bajaja s Robinsonem Crusoe. O lomoz zbraní se postarají těžkooděnci Taranis se scénickou bitvou (15:30 každý den), či šermířská a divadelní společnost Grál s legendárním turnajíčkem. Abychom si odpočinuli, předvede skupina historického tance Roseta ukázky středověkých tanců a mistr kejklíř Jindřich Holeček zase něco z umění létajících míčků. A pro nejmenší diváky tu bude oblíbené Zájezdové loutkové divadlo Kašpárkův svět.

Jako obvykle bude taktéž přítomen oblíbený sokolnický dvorec, kde si mohou návštěvníci dravce vyfotit nebo si ho nechat přiletět i na ruku.

"Hladové návštěvníky nasytíme, žíznivé napojíme, ty malé nezbedné třeba i pohlídáme. A pro ty se šikovnými ručičkami je opět možnost si vyzkoušet umění kovářské nebo i hrnčířské či lukostřelecké. Ke shlédnutí bude i dobový tábor s malým zvěřincem", zvou pořadatelé.

Samozřejmostí jsou i kostýmované prohlídky vysokým zámkem. V sobotu od 9:45 do 20:15 a v neděli do 17 hodin.

Čtěte pozorně, bude soutěž o rodinné vstupné! (ber)

Poslat nový komentář