Hejtmanství pomůže kultuře. Žádosti o podporu přijímá od půlky ledna

Hejtmanství pomůže kultuře. Žádosti o podporu přijímá od půlky ledna
ilustrační foto Olomoucký kraj

Celkem osmnáct miliónů korun má pro letošek připraven Olomoucký kraj na podporu kultury. Peníze pomohou například pořadatelům kulturních akcí, autorům uměleckých děl, divadlům, muzeím a podobně.

„Významná část kultury je na dotování závislá, protože jejím účelem není vytváření zisku, ale kultivování společnosti. Proto si jsem jistý, že každá rozdělená koruna zamíří na správné místo a poslouží dobrému účelu,“ uvedl Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro oblast kultury.

Kraj rozdělil celý dotační program podle příslušných podoblastí – o podporu mohou žádat pořadatelé akcí místního významu a společenského charakteru, hejtmanství zároveň podpoří autory publikačních a audiovizuálních projektů nebo přispěje na celoroční kulturní činnost. Každá z oblastí má nastavenou vlastní výši maximální dotace.

„Celý dotační program reflektuje naši nejnovější koncepci kultury v Olomouckém kraji, která je vodítkem a kuchařkou, podle níž se bude kultura v našem regionu v dalších letech rozvíjet,“ dodal Žůrek.

Příjem žádostí o dotace začne 16. ledna. Bližší informace najdou zájemci na webu olkraj.cz v sekci Krajské dotace. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář