Muzeum a galerie zve na pět prosincových výstav

Muzeum a galerie zve na pět prosincových výstav
Foto plakát

Muzeum a galerie Prostějov pro vás v listopadu otevřelo pět nových výstav, které budete moci i mezi vánočními svátky navštívit.

Muzeum bude uzavřeno 24. prosince, 25. prosince, 31. prosince 2023 a 1. ledna 2024. V ostatních dnech, mimo obvyklého pondělí, bude v muzeu i v Galerii Špalíček otevřeno.

Abyste se ale na Vánoce naladili postupně, ve čtvrtek 14. 12. 2023 se v hlavní budově v 16 hodin uskuteční přednáška Jany Polákové z Moravského zemského muzea. Ponese název Čtrnáct barev Vánoc a přinese informace o tom, jak rozdílné národnosti slaví vánoční svátky rozdílně a představí vám jejich zvyky a tradice.

Zároveň ale také můžete zavítat i na program hvězdárny, která od začátku tohoto týdne nabízí poslední astronomické pohádky v tomto roce. Kromě klasických pozorování můžete také navštívit  přednášku, která se uskuteční ve čtvrtek 14. prosince 2023 v 18 hodin. Přednáška s názvem Astronomický rok 2024 od Richarda Kotrby nabídne přehled o nebeských úkazech v následujícím roce. Tak si ji nenechejte ujít! (red)

Poslat nový komentář