Státní úřad prodává psy i koně. Adoptuje Filípka nebo Britu

Státní úřad prodává psy i koně. Adoptuje Filípka nebo Britu
Foto UZVSM
Další fotky: 
Státní úřad prodává psy i koně. Adoptuje Filípka nebo Britu

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových má ve své nabídce i zvířata. Ta byla v převážné většině případů odebrána původním majitelům kvůli týrání. V současné době nabízí i dva koně.

Karlo, šestiletá argentinská doga, doplatil na svého majitele. Karlo mu byl odebrán z důvodu napadení procházejících osob, ke kterému došlo v důsledku nezodpovědného chování majitele.

Brutus, nejspíše kříženec rotvajlera, je asi 8 až 9 let starý pes. Při příchodu do útulku byl zanedbaný, špinavý a vychrtlý. Úřady ho odebraly nezodpovědné majitelce.

Příběh bandoga Lea je stejný. Pětiletý pes byl odebrán majiteli kvůli týrání, stejně, jako Richiho, pětiletého křížence argentinské dogy a bernardýna.

Křížence Filipa odebraly úřady majiteli již v roce 2018. Osmiletý pejsek od té doby čeká na nového pána v útulku.

Derek, čtyřletý kříženec staforda a německého ovčáka, byl do útulku umístěn v květnu 2019, neboť byl svým původním majitelem poštván na ostrahu objektu. Pes připadl do vlastnictví státu v trestním řízení v lednu 2020.

Valach Blek a klisnu Brita státu připadli v červenci 2020. Koně byli chováni v nevhodných podmínkách, neměli dostatečný přístup ke krmivu a nebyla jim poskytována běžná veterinární péče či ošetřovatelská péče. Jedná se o koně, kteří vzhledem k jejich zdravotnímu stavu nejsou vhodní pro sportovní účely, rekreační ježdění ani pro pracovní využití. Nový domov si zaslouží.

Na stránkách ÚZVSM naleznete podrobné informace o způsobu převzetí těchto zvířat jako daru. (ber)

Poslat nový komentář