Přístup lékaře? Neuvěřitelné...

Přístup lékaře? Neuvěřitelné...
ilustrační foto

S příběhem o neuvěřitelném jednání lékaře prostějovské nemocnice se na nás obrátila jedna z našich čtenářek. Nechce být jmenována, stejně jako nechce věc mediálně ani jinak řešit s jmenovanou institucí. Pomoc pro svou přítelkyni nalezla v nemocničním zařízení mimo Prostějov, což radí všem, kdo vážně onemocní.

„Byla jsem s přítelkyní na mammografickém vyšetření. Vyšetřující lékařka v prostějovské nemocnici jí sdělila, že v jenom prsu má nález a odeslala ji ke specialistovi. Tam se ale už tak psychicky zdeptaná žena dočkala jednání, které se nedá označit jinak, než sprosté. Lékař, kterého nemocnice prezentuje jako na slovo vzatého oborníka, jí doslova vynadal, že měla onen útvar dávno nahmatat sama. Na její obranu, že ložisko je natolik hluboko, že měla problém i lékařka na mammografu, se jen ušklíbal, že výmluva jí není nic platná," popsala začátek příběhu.

Pacientka, které bylo před nedávnem padesát let, prošla před několika lety úspěšně léčbou nádoru v jiné části těla, a proto chodila na vyšetření poctivě a pravidelně. „Když jsem viděla, v jakém stavu opouští ordinaci a slyšela, co jí řekl, měla jsem sto chutí tam vlítnout a udělat pořádek. Nakonec jsme zvolily jinou cestu, přes známé jsme objednaly vyšetření v Olomouci. Nedá se to srovnat, přístup, všechno. Léčit se bude tam, do Prostějova se v žádném případě nevrátí," dodala naše čtenářka.

"Víte, když tak čtu ty oslavné ódy, jaké že to nemocnice zase získala ocenění či certifikát, říkám si, že by stačil jediný. Aby se k pacientům začali chovat jako k lidem," uzavřela své vyprávění. (red)

 

 

Komentáře

I já jsem prošla pobytem v prostějovské nemocnici po ženské operaci.Setkala jsem se tam s nezájmema arogancí.Srarý člověk je odkázán na službu zdr.personálu.Ale to je ten zádrhel.Pacientka neschopna sama chůze a posazení si sam měla najíst a napít a  léky které měla brát, si sama měla dávkovat.Nemohla jsem se na to dívat.Pomohla jsem jí podat jídlo i pití a dle potřeby zavolala sestru,neboť i já jsem byla po operaci.Ale pokud není na blízku někdo kdo by pomohl,tak pacient se nenají ani nenapije sám a jídlo mu odvezou a pak staří lidé scházejí dehydrovanía vyhládlí..A to není pouze moje zkušenost.Každý zaměstnanec zdr,zařízení by si měl uvědomit,že i on se jednou octne v nemocnici a bude odkázán na pomoc.Doufám,že se služby ve zdr.zařízeních  zlepší...

Za léta života máme s prostějovskou nemocnicí víc než dost zkušeností. Žel, krom jediné všechny špatné. Manžel mi několikrát zdůrazňoval, že pokud by se mu něco stalo (př. infarkt), nesmím v žádném případě dopustit, aby ho odvezli do prostějovské nemocnice!! Olomoucká je po dálnici "co by dup". Kvůli špatnému zdravotnímu stavu dcery máme bohaté zkušenosti s nemocnicí olomouckou, brněnskou, pražskou v Motole. Samozřejmě i zde v Prostějově. A fakt už stačilo!! Jak se říká, čeho je moc, toho je příliš. Jednou se chyba dá omluvit, ale toto co předvádí, je skoro na zavření nemocnice. Jen mezi našimi kamarády dvě!  zbytečná (prokazatelná) úmrtí vinou lékařů!  

Dva roky v Pv s Chronem,,,doktor si sedl jak pubos za klavesy a jen si psal co rikam a za pul roku nashle,,,o kolono vysetreni ani nemluvim,,tyranie...musim souhlasit ze odbornici co jsou na Hradisko Olomouc nemaji nikde konkurenci,,,i pristup na ambulanci v noci v Pv,,,dve hodiny me tu nechali sedet,,i kdyz vedeli ze sem omdlela na wc,,,a doktorka si zrovna vstala a a ze nevi co semnou,,bud domu nebo na infekcni a v lijaku me tam poslala samu ve tme...tam sem stala dalsich 10minut,,nez setra zjistila u kterych dveri vube stojim...nebudu dal komentovat...jeden velky hnus...

Mě v Prostějově zachránili život a na oddělení JIP byl celý personál úžasný. Vůbec to není o nemocnici, ale o lékařích. Na "řezníka" lze narazit i v Olomouci, což jsem pro změnu zažila na stomatologii. Takže ne "budova", ale "lidi"...

Paní nechce věc mediálně ani jinak řešit s prostějovskou nemocnicí...tahle věta mi přijde vcelku vtipná na to, že si ji přečtu zrovna v internetových novinách. Kdyby paní nechtěla věc mediálně řešit, tak ji přece neposkytuje médiím. Jinak její přítelkyně je mi líto, ale myslím, že se to nedá globalizovat. Je to o přístupu jednotlivců.

Prostějov je veterina, to ví přece každý. :o)

Já byla v Prostějově na gynekologii hospitalizovaná 40 dní, a nemůžu si stěžovat na jeden jediný den, jak doktoři tak i sestřičky se ke mě chovali naprosto úžasně. Zato můj známý který byl hospitalizován v Olomouci s prostatou málem skončil pod kytkama. 4lověk si nevybere ale já osobně jinam než do Prostějova nechci.

Názory ,, nesuďte nemocnici podle pár doktorů"  je podle mého ta největší chyba! Protože, kdo jiný dělá nemocnici dobrou nebo špatnou, že! Uklizečka nebo bufet asi těžko.

 

 

Dobrý den, já byla před nějakým časem na gynekologii po spontáním potratu. Ráno mě přijali a v poledne propouštěli domu. Celé dopoledne na mě bylo otevřené okno a už při propouštění mě bolelo ucho. Nikdo tomu ovšem nevěnoval pozornost. Asi po 2h propuštění jsem do oné nemocnice volala,že mě už bolí celá hlava a zdělili mi že mám okamžitě přijet.Po příjezdu mě paní doktorka informovala o tom,že si mě tu musí nechat, že sice se mnou nebudou nic dělat když jsem na gynekologii,ale že v podstatě nemohu nikde navštívit ani pohotovost,že jsem do zítřejšího rána evidovaná na jejich oddělení.A pokud odmítám tam zustat,tak že jim musím podepsat reverz. V poledne mě propustili normálně a odpoledne když vidí,že by mohl být problém po mě chtějí podpis???? no kde to jsme!!! zaplatit chtějí ještě na sobě nemáte ani pyžamo a vykopnout bez jediného suchého rohlíku co nejdřív a bez upozornění, že vás vlastně pouštějí na reverz. Oni předpokládají,že nebudou žádné komplikace.  Milé paní doktorce jsem utekla bez jakéhokoliv podpisu a už s touto nemocnicí nechci mít nic společného. Bohatě stačí jedna zkušenost!!!  

 

Mně zahránili život. Je to doktor od doktora, bohužel to vrhá stín na celou prostějovskou nemocnici.

Poslat nový komentář