Sháníte nejbližšího lékaře? Hledání ulehčí internetový formulář

Sháníte nejbližšího lékaře? Hledání ulehčí internetový formulář
ilustrační foto Olomoucký kraj

Potíže s vyhledáváním nových praktických lékařů nebo například dentistů ulehčí lidem webové stránky Ministerstva zdravotnictví. Situaci s úbytkem doktorů řeší také Olomoucký kraj, aktuálně například na severu regionu.

„Důležité je říct, že zajištění lékařské péče je především povinností zdravotních pojišťoven. Pokud aktuálně nemáte svého lékaře, obraťte se na svoji zdravotní pojišťovnu. Nebo je možné si prostřednictvím webových stránek Ministerstva zdravotnictví nebližšího lékaře vyhledat,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje.

Pro Olomoucký kraj je zajištění zdravotní péče v regionu prioritou. Hejtmanství proto aktivně pomáhá obcím, kde lékař chybí, s hledáním nových doktorů.

„Olomoucký kraj plánoval spolu se zástupci olomoucké lékařské fakulty a studentských spolků na letošní rok přípravu nového stipendijního programu pro stabilizaci mladých lékařů v našem regionu. Slibný plán však zhatila pandemická situace, během které všechny tři strany musí plnit jiné úkoly. Jakmile situace dovolí, k tomuto plánu se vrátíme. Prozatím Olomoucký kraj podporuje předatestační přípravu mladých lékařů, k tomuto účelu je pro letošní rok v rozpočtu vyhrazena částka 1,5 miliónu korun,“ dodal Dalibor Horák, krajský náměstek pro zdravotnictví.

Zmiňovanou dotační podporu projedná na svém dalším zasedání Zastupitelstvo Olomouckého kraje. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář