Městské ocenění pro úspěšného letce Tomáše Michálka

Městské ocenění pro úspěšného letce Tomáše Michálka
Foto Magistrát města Prostějova

V pátek primátor František Jura ocenil za vzornou reprezentaci města prostějovského rodáka Tomáše Michálka, který získal dvě bronzové medaile na 13th FAI WORLD ADVANCED GLIDER AEROBATIC CHAMPIONSHIPS v Toruni.

Tomáš Michálek v prostějovském aeroklubu začínal jako žák základního výcviku na větroních, po vykonání závěrečných zkoušek se stal pilotem kluzáků a motorového kluzáku. V současné době je aktivním instruktorem bezmotorového létání a cvičí mladé piloty. Současně se aktivně věnuje také sportovnímu létání na akrobatických větroních.

Ve dnech od 26. července do 6. srpna 2023 probíhalo v polské Toruni Mistrovství světa v akrobacii na kluzácích kategorií Advanced a Unlimited, kde Tomáš Michálek, jako nejlepší z českého družstva, získal bronzovou medaili v soutěži jednotlivců kategorie Advanced a také bronz v celkovém pořadí, o čem jsme Vás již informovali zde.

 „Jsem nesmírně rád, že se město Prostějov může díky Vám řadit mezi světové špičky i v oblasti letectví a přeji Vám, ať se Vám splní Váš sen – stát se profesionálním dopravním pilotem,“ popřál na závěr čtyřiadvacetiletému prostějovskému rodákovi primátor.

Společně s primátorem poděkoval úspěšnému letci za reprezentaci města také náměstek Miloš Sklenka. (red)

Poslat nový komentář