Konec střídání času opět v nedohlednu, vzkazuje vláda

Konec střídání času opět v nedohlednu, vzkazuje vláda
ilustrační foto pixabay

Letní čas budeme v dalších pěti letech nastavovat stejně jako dosud. Začínat bude poslední březnovou neděli a trvat do poslední neděle v říjnu. Nařízení schválila vláda, jak na tiskové konferenci informovala ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

"Přebíráme aplikaci jednotného postupu na úrovni evropské. Nic se nemění a letní čas funguje v Evropě od roku 1979 s výjimkou Ruska, Běloruska, Islandu, Grónska a norských ostrovů," řekla Maláčová.

Podle nařízení tak letní čas příští rok potrvá od 27. března do 30. října, v roce 2023 od 26. března do 29. října, v roce 2024 od 31. března do 27. října, v roce 2025 od 30. března do 26. října a v roce 2026 od 29. března do 25. října. Ministerstvo práce v podkladech k předpisu napsalo, že jednotné stanovení letního a zimního času v EU na pět let je podstatné kvůli dopravě i fungování trhu.

Změny času měly v Evropské unii skončit původně v roce 2019, členské státy se ale na jednotném čase nedohodly. Následující termín zrušení časového střídání byl letos. (Zdroj vladacr.cz)

Poslat nový komentář