Horké pondělí vystřídají mírnější dny. A dočkáme se deště

Horké pondělí vystřídají mírnější dny. A dočkáme se deště
ilustrační foto ber

Nejteplejším dnem tohoto týdne bude pondělí, kdy odpolední teploty vystoupají až k 35 stupňům Celsia. Po zbytek týdne už bude počasí mírnější, nejvyšší teploty nepřesáhnou 28 stupňů a v pátek by do Česka měly přijít významnější srážky. Vyplývá to z dat Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty vyšplhají ke 31 až 35 stupňům Celsia. V noci na úterý meteorologové čekají zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 20 a 16 stupni.

V úterý bude oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku a zpočátku na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky.  Nejvyšší teploty vystoupají k 24 až 28 stupňům.

Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty kolem 15 až 11 stupni. Nejvyšší denní teploty nepřesáhnou 27 stupňů Celsia.

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, jen ojediněle přijdou přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 a 10 stupni Celsia, nejvyšší denní teploty vystoupají k 28 stupňům.

Na pátek ČHMÚ předpovídá oblačno až zataženo, občas déšť, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty mezi 16 až 12 stupni. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 28 stupňů

Od soboty do pondělí bude zpočátku oblačno, na většině území déšť, přeháňky nebo bouřky. Postupně budou srážky ustávat a částečně ubude i oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 13 stupňů. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 24 až 29 stupni. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář