Zeleninová směs s karotku je nebezpečná, varuje Lidl a Penny

Zeleninová směs s karotku je nebezpečná, varuje Lidl a Penny
ilustrační foto

Obchodní řetězec Lidl ve čtvrtek večer přišel s důležitým varováním pro své zákazníky. Zeleninová směs s karotkou značky Freshona od belgického dodavatele může obsahovat listerie, které u některých lidí dokážou vyvolat vážné onemocnění zažívacího ústrojí. Řetězec už výrobek stahuje z trhu, zároveň vyzývá všechny, kdo si ho koupili, ať ho vrátí. Se stejným varováním přišel i Penny Market.

S varováním pro spotřebitele přišel obchodní řetězec okolo osmé hodiny večer. "Vážení zákazníci, věnujte prosím pozornost následující důležité informaci. Z důvodu preventivní ochrany spotřebitelů stahujeme z prodeje Zeleninovou směs s karotkou značky Freshona. Pokud jste si výrobek zakoupili, můžete jej donést do kterékoliv prodejny. Peníze Vám budou vráceny i bez účtenky. Za případné nepříjemnosti se omlouváme," informoval Lidl prostřednictvím facebooku.

Důvodem ke stažení výrobku z trhu má být riziko výskytu nebezpečných bakterií. "Není vyloučeno, že by výrobek mohl být kontaminován bakterií Listeria monocytogenes. Může způsobit vážné onemocnění zažívacího ústrojí (listeriózu) se symptomy podobnými chřipkové infekci. Určité skupiny lidí (těhotné ženy, malé děti, staří lidé a osoby se sníženou imunitou) mohou mít těžký průběh onemocnění," stojí ve zprávě, kterou Lidl uveřejnil.

Varování se týká výrobků Freshona Zeleninová směs s baby karotkou, 1000g, všech dat minimální trvanlivosti od belgického dodavatele Greenyard N. V. Ostatní mražené výrobky značky Freshona nejsou tímto opatřením dotčeny.

Lidl není jediných obchodním řetězcem, kde zákazníci mohli výrobek koupit. S varováním přišel i Penny Market, který ho ještě rozšířil. " Vážení zákazníci, náš dodavatel, firma GREENYARD, stahuje z důvodu preventivní ochrany spotřebitele z prodeje všechny šarže těchto výrobků: Brokolice mražená 450g PENNY, Kukuřice mražená 450g PENNY, Hrášek mražený 450g PENNY. Zákazníci, kteří si již tyto výrobky zakoupili, je mohou vrátit v jakékoliv z našich prodejen, kde jim samozřejmě bez pokladního dokladu budou vráceny peníze," sdělil řetězec. (Zdroj Penny, Lidl)

Poslat nový komentář