Zastupitelé upozornili na tiskovou cenzuru na radnici!?

Zastupitelé upozornili na tiskovou cenzuru na radnici!?
ilustrační foto prostejov.eu

 

Na poněkud podivné jednání prostějovské radnice upozornili opoziční zastupitelé na pondělním jednání. Podle zkušenosti hned několika z nich se v Radničních listech jejich příspěvkům dostalo okamžité oponentury. Byla nastolena otázka, zda se nejedná o porušení tiskového zákona.

"Zastupitelé zašlou své příspěvky do Radničních listů předat do dne uzávěrky, načež snad zasedne generální cenzor uvolněný radní Šlambor, který dostane všechny články k dispozici a na některé napíše svoje reakce. Ty dokonce rozsahem překračují původní článek." upozornil Tomáš Blumenstein (ODS).Stejnou zkušenost má i Aleš Matyášek(TOP 09). "Ke stížnosti se připojuji a podávám ostrý protest. Příspěvek do Radničních listů jsem odeslal v 0,30 hodin. Týž den v 9 hodin mi zavolal Jaroslav Šlambor s tím, že se mu to nelíbí a napíše na to polemiku, což se také stalo," dodal.

Opoziční zastupitelé upozorňovali na to, že je vyhlášený určitý "stop stav", tedy datum, do kterého musí zastupitelé zaslat články, které chtějí zveřejnit v Radničních listech. Ve stejném vydání se ovšem k těmto článkům ihned vyjadřovali koaliční zastupitelé, a to se právě opozičním nelíbilo.

Podle opozičních zastupitelů jde o porušení tiskového zákona. "Pokud se tak stalo, měl by za to někdo nést odpovědnost a být potrestán," dodal Blumensten.Primátor Miroslav Pišťák (ČSSD) přislíbil písemně na tyto protesty zastupitelům odpovědět. (ber)

Komentáře

Hm..., a voliče s jejichž hlasovacími lístky si obrazně řečeno současná radniční koalice vytřela pr....., toto  jednání radničních mocipánů nechává opět v klidu?!?!?!?

 

Proč se rozčilujete? Kdypak byla zrušen Úřad tiskového dozoru, čili cenzura?

Navíc v tisku nesmí být zprávy, které kritizují koalici. Sjednocenou Novou Národní Frontu na Radnici sei rozbíjet nenecháme! 

Poslat nový komentář