Magistrát města Prostějova zaměstnává 288 lidí

Magistrát města Prostějova zaměstnává 288 lidí
ilustrační foto

 

Rada města na své první letošní schůzi rozhodla pro rok 2015 potvrdit organizační strukturu, systemizaci pracovních míst a rozdělení pravomocí v Magistrátu města Prostějova. Celkový počet 288 zaměstnanců zůstává stejný. Zahrnuto je v něm i 30 míst, které financuje Úřad práce. Prozatím.

Radnice plně využívá 20 míst na veřejně prospěšné práce na odboru správy a údržby majetku města v pozici dělník čištění města. Z 10 míst sekretářů využívá jen 2. "Je plně v kompetenci ÚP, jak prostředky na tato pracovní místa rozdělí. Pokud je mi známo, pracují i pro soukromé firmy," vysvětlil tajemník Lubomír Baláš. Podle jeho slov má ÚP finanční prostředky na tento projekt  do konce února letošního roku. "Jak tomu bude od 1.3.2015 zatím není známo,"dodal. 

Nejvíce pracovníků ze 14 odborů magistrátu má nejvíce odbor sociálních věcí, z jehož celkových pětatřiceti tvoří nejvíce (26) pozice referent sociálních věcí. „Ovšem některé další odbory zajišťují vedle samostatné působnosti města také výkon přenesené působnosti státu a funkci s rozšířenou působností. Je nutné připomenout, že Prostějov je zároveň pověřeným obecním úřadem pro dalších 61 obcí a magistrát je současně obecním úřadem obce s rozšířenou působností, který je vymezen územím 75 obcí,“ podotkl primátor. (ber)

Poslat nový komentář