Manthellan chce po městu 40 milionů. Za nerealizovanou stavbu Galerie Prostějov

Manthellan chce po městu 40 milionů. Za nerealizovanou stavbu Galerie Prostějov
Ilustrační foto Manthellan

Developerská společnost Manthellan požaduje po Prostějovu odškodné ve výši 40 milionů.  Finanční požadavek na náhradu vynaložených nákladů a ušlého zisku obsahuje návrh na mimosoudní vyřešení sporu, který Manthellan zaslal radnici.

Jak na středeční tiskové konferenci sdělil novinářům primátor František Jura, nabídka vyrovnání obsahuje požadavek na náhradu vynaložených nákladů ve výši 20 milionů korun. O této částce firma nehodlá dál diskutovat. „Druhou položku představuje požadavek na zaplacení ušlého zisku v hodnotě 20 milionů korun, kde je Manthellan ochoten přistoupit na nabídku městských pozemků v hodnotě 15 milionů,“ dodal primátor.

O tom, nakolik jsou požadavky oprávněné, Jura diskutovat nechtěl. Pouze připomněl, že soudy už dříve rozhodly o absolutní neplatnosti smluv uzavřených mezi městem a společností.

Návrh budou projednávat radní a poté navrhnou usnesení pro zastupitele, které bude podle Jury zřejmě obsahovat obě varianty – kladnou i zamítavou.  Na zastupitelstvu poté bude, zda návrhu vyhoví, nebo jej odmítne, což může skončit žalobou. (ber)

Poslat nový komentář