O přestavbě centra města budeme více mluvit, slíbil primátor

O přestavbě centra města budeme více mluvit, slíbil primátor
ilustrační foto

Nespokojenost zastupitelů s informovaností kolem možné výstavby obchodního centra, nedostatečné podklady, zbytečná prodleva. To jsou výtky, které opět padaly na včerejším jednání špiček vedení města. Primátor Miroslav Pišťák v kritizovaných bodech, kolem stavby obchodního domu firmy Manthellan, slíbil nápravu.

„Domníváme se, že doba, která uplynula od vyhlášení záměru dostavby, což je téměř pět let, byla přiměřená tomu, aby umožnila zajistit hmatatelné výsledky. Je nepochybné, že současný stav v řešení není, diplomaticky řečeno, uspokojivý. Nejsou dotaženy základní problémy, pokulhává oblast právní i architektonicko – urbanistická,“ kritizoval zastupitel a člen klubu KSČM, Jaroslav Šlambor. Podle jeho slov celý projekt nevykazuje shodu s podmínkami vyhlášeného záměru a opoziční klub, mimo jiné, požaduje určit personální odpovědnost za dění kolem celého projektu.

„Pracovní bod „Manthellan“ už byl zařazen na každou budoucí schůzi zastupitelů. Bude tedy možné o této otázce pravidelně jednat,“ reagoval primátor města Miroslav Pišťák. Projekt obřího obchodního centra teď čeká na regulační plán, tedy územní rozhodnutí. Více informací o možné stavbě komplexu by mělo být po zářijovém jednání zastupitelů. (kaa)

Ilustrační foto: archiv 

Poslat nový komentář