Policisté zasahovali v Ospělově. Opět zabavili desítky rostlin konopí

Policisté zasahovali v Ospělově. Opět zabavili desítky rostlin konopí
ilustrační foto legalizace.cz

 

Policisté ve čtvrtek opět zasahovali u jednoho z nejznámějších pěstitelů konopí Dušana Dvořáka v Ospělově na Prostějovsku. Podle pěstitele mu zabavili desítky rostlin konopí v živém i sušeném stavu. 

"Sebrali vše, co našli, šlo o 39 sušených rostlin a 18 živých včetně semen. Ostatní rostliny byly již sklizeny dříve a jsou na bezpečných místech," řekl ČTK Dvořák. Informaci o zásahu policistů potvrdil ČTK také policejní mluvčí Josef Bednařík. "Mohu potvrdit, že v dnešních ranních hodinách probíhaly úkony v trestním řízení u třiapadesátiletého muže," uvedl bez bližších podrobností. 

Policisté do Ospělova dorazili rok poté, kdy u něj byli naposledy. Tehdy odvezli na 500 rostlin konopí. Pěstitel přišel o úrodu, ale i semena či konopné masti již pošesté v pořadí, podle něj mu policisté dosud zabavili přes 3000 rostlin. Známý propagátor léčby konopím tvrdí, že nedělá nic nelegálního, policie i soudy však mají jiný názor.

Dvořák byl několikrát stíhán za nedovolenou výrobu drog. V prvním případě mu soud uložil podmíněný trest, další se před soud nedostaly. Zastaveny byly kvůli znaleckému posudku, který pěstitele označil za nepříčetného. Dvořák ale nepříčetnost popírá. "Mám stanovenu diagnózu, která je unikátní v dějinách psychiatrie. Od dubna do září, kdy roste konopí, mám podle znalce po dobu čtyř let vždy vymizelé ovládací, rozlišovací a rozpoznávací funkce," řekl již dříve ČTK. (Zdroj ČTK)

Poslat nový komentář