Opět mu sklidili konopí. Léčitel: policie vraždí lidi.

Opět mu sklidili konopí. Léčitel: policie vraždí lidi.

Na konopí je hned několik pohledů. Někteří jej odsuzují jako životu nebezpečnou drogu, jiným je to ve své podstatě jedno a třetí skupina považuje konopí za léčivou látku, která by se měla zkoumat protože může život zachránit. Do té poslední se řadí i Dušan Dvořák z Ospělova, který však se svými argumenty moc neuspěl.

Včera odpoledne se v domě Dušana Dvořáka uskutečnila v pořadí už třetí razie. Policisté u něj našli desítky rostlin konopí, které podle svých slov pěstoval pro léčebné účinky. Nyní je podezřelý z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Dvořák má však na zákon úplně jiný názor. "Pod rouškou zákona tady vraždí lidi. Rostlin si odtud odváželi šedesát osm, je to spousty léčiva, které zachrání lidi, zlepší jim život," řekl Dvořák. Podle mluvčí policie Evy Čeplové však nebylo jiné východisko. "Na základě soudního příkazu prostějovského okresního soudu jsme provedli domovní prohlídku a prohlídku jiných prostor a pozemků," uvedla Čeplová.

Případ Dušana Dvořáka je určitě rozporuplný. On sám argumentuje, zda se zákon může stavět nad prokázané léčivé účinky zakázané rostliny. Z konopí vyráběl hlavně masti, které mají protizánětlivé, analgetické a uvolňující účinky. Podle policie není Dvořák nebezpečný, ale i přes to mu nyní podle zákona hrozí trest od dvou do deseti let.

(red)

Poslat nový komentář