Kapacita mateřinky v Čechovicích bude vyšší

Kapacita mateřinky v Čechovicích bude vyšší
Foto MMP

Město Prostějov připravuje investiční akci na zvýšení kapacity mateřské školy Čechovice v Prostějově. Jedná se o změnu dokončené stavby přízemní části mateřské školy. Rada města Prostějova schválila projektový námět „Zvýšení kapacity MŠ Čechovice v Prostějově“, přípravu a podání žádosti o dotaci na jeho realizaci v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

„V rámci této akce dojde k odstranění části stavby, konkrétně hospodářského pavilonu a k výstavbě nového objektu včetně oddělení pro děti. Tím dojde k navýšení kapacity o pětadvacet dětí. Nový objekt bude navazovat na stávající pavilony školy a po dokončení této investiční akce bude s nimi tvořit jeden funkční celek,“ uvedl na vysvětlenou první náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Akce je podle jeho slov už projekčně připravena a vydáno je také stavební povolení. Předpokládané celkové náklady činí cca 20,5 milionu korun.

„Co se týče možné dotace, tak její výše může dosáhnout až devadesáti procent způsobilých výdajů projektu,“ uzavřel výčet financí náměstek Fišer. (red)

Poslat nový komentář