Prostějovský svátek dráhové cyklistiky

Prostějovský svátek dráhové cyklistiky
ilustrační foto

Na prostějovském velodromu se o víkendu setkají špičkoví dráhaři. Od pátku 24. srpna až do neděle 26. srpna bude probíhat na oválu jedinečný cyklistický mítink v závodech mládeže, žen i mužů.

Grand Prix Prostějov nesoucí název „Memoriál Otmara Malečka“ jsou nejprestižnější a nejkvalitnější závody v dráhové cyklistice v regionu, v letošním roce se mohou honosit zařazením do kategorie UCI Class I. Letošní ročník bude výjimečný i v dalších směrech, pořadatelé očekávají rekordní počet účastnických zemí. Když dorazí všichni přihlášení závodníci, tak na prostějovském betonu budou k vidění závodníci z jedenácti evropských zemí. Premiérový bude start závodníků z Finska, Ruska, Nizozemska a na poslední chvíli se přihlásili i závodníci z cyklisticky exotické země jako je Rumunsko. K favoritům hlavního závodu budou i v letošním roce patřit domácí cyklisté zastoupení závodníky pražské Dukly. Vítězství v hlavním závodě „Memoriálu Otmara Malečka“ budou obhajovat Alois Kaňkovský s Milanem Kadlecem, ale nejvyšší ambice budou mít jistě i další dvojice Dukly Praha, jako například Hochmann-Hačecký nebo Mixa-Bláha. Své kvality budou chtít ukázat i závodníci domácího SKC Prostějov, jmenovitě dvojice Jakub Filip a Ondřej Tkadlec určitě nebudou chtít prodat svou kůži zadarmo, své rozhodně udělá prostředí domácího velodromu.

Cyklistický fanoušek, který si na prostějovský velodrom najde cestu, se určitě může těšit na vynikající podívanou. Na programu budou sprinterské disciplíny (keirin, sprint), vytrvalostní disciplíny (bodovací závod jednotlivců a madison tj. bodovací závod dvojic), a oko diváka potěší i zařazené závody žen. Cyklistický víkend na prostějovském velodromu nekončí páteční Grand Prix, ale bude pokračovat Mistrovstvím České republiky a Českým pohárem mládeže.

Další informace včetně programu, prize money apod. Najdou zájemci na webových stránkách závodu www.otmarmalecek.cz . Závody se uskuteční za finanční podpory Olomouckého kraje a Statutárního města Prostějov. A jako již tradičně bude patronem náměstek hejtmana Olomouckého kraje Alois Mačák.

(red)

 

Poslat nový komentář