Vzala si psa z útulku. Běsnící zvíře odvezli zpět strážníci

Vzala si psa z útulku. Běsnící zvíře odvezli zpět strážníci
Ilustrační foto viciouspitbull.com

Chceme-li udělat dobrý sklutek a vzít si z útulku psa, měli bychom si dobře rozmyslet, jaké zvíře si pořídíme. V Olomouci na to doplatila osmnáctiletá dívka, která si z olomouckého útulku přivedla domů křížence staforda a pitbulla. Agresivního psa museli odchytit a odvézt zpět městští strážníci.

Dívka požádala olomoucké strážníky o pomoc ve středu 2.3.2016 po půl sedmé večer. "Nevěděla si rady se psem, kterého si vzala před čtyřmi dny z útulku. Podle dívky začal být pes velmi agresivní a nedokáže ho zvládnout. Setkali se na ulici Štítného, kde na strážníky již čekala dívka, která se bála do bytu vrátit. Po otevření bytu oznamovatelkou strážníci odchytli psa. Jednalo se o křížence staforda a pitbulla. Na požádání dívky, která měla ze psa evidentní strach, byl pes hlídkou převezen do útulku," popsal incident mluvčí strážníků Petr Čunderle. Formality ohledně vrácení psa si oznamovatelka s pracovníky útulku již vyřídí sama.

Pokud vybíráte psa, položte si několik otázek: Jaké jsou vaše zkušenosti s chovem psů? Jak na tom jste? Budete psovi stačit? Kolik času můžete psovi věnovat? Na jakém prostoru bude pes trávit většinu času? Jak by měl být pes velký? (ber)

 

Poslat nový komentář