Vsypová loučka bude mít další pietní kameny

Vsypová loučka bude mít další pietní kameny
ilustrační foto MMP

Vedení města na svém jednání odsouhlasila pořídit další pietní kameny na vsypovou loučku Městského hřbitova v Prostějově. Velký zájem ze strany pozůstalých vedl k rozhodnutí doplnit čtveřici pietních desek o další dvě.

„Už v roce 2015 a v lednu 2016 jsme pořídili celkem čtyři pietní desky. Na ně si pozůstalí mohou za úplatu u kameníka objednat vytesání jména, data narození a úmrtí zesnulého. Vzhledem k velkému zájmu jsou již opět zaplněny jmény a správa hřbitova eviduje další žádosti pozůstalých,“ vysvětlil důvod navýšení počtu desek náměstek primátorky Jiří Pospíšil.

Zveřejnění jmen na další dvě pietní desky bude časově omezeno do 31.12.2016 pro pozůstalé na dodatečné umístění jména zesnulého. Po tomto termínu už budou přijímány pouze objednávky u zesnulých, po provedení obřadu vsypu.

„Takto se vzhledem ke kapacitě loučky, která je 2020 míst a dnes je zaplněna zhruba ze šedesáti procent, omezí pořizování dalších pietních desek tak, aby její obvod nebyl zcela obklíčen deskami,“ vysvětlil opatření náměstek Pospíšil. Podle jeho slov je z provozního i estetického hlediska přijatelné pokračovat do maximálního počtu deseti desek. Na stávajících čtyřech kamenech je umístěno celkem 272 jmen zesnulých, z toho je pouze 26 jmen od roku 2015. Na jednu desku je možné umístit 68 jmen a její cena, včetně montáže, je 25.773 korun s DPH. (red)

Poslat nový komentář