Odstartovalo Seniorské cestování. Senioři z Jeseníku vyrazili na Helfštýn

Odstartovalo Seniorské cestování. Senioři z Jeseníku vyrazili na Helfštýn
Foto Olomoucký kraj

Za krásami i poznáním regionu začali od středy 12. června jezdit senioři z celého kraje. První cestou z Jeseníku do Lipníku nad Bečvou a hrad Helfštýn odstartovalo Seniorské cestování. Výlety trvají po celé léto, až do začátku září.

„Zájezdy jsou uzpůsobeny tak, aby si z nabídky vybral opravdu každý – ať už dle fyzické náročnosti nebo toho, zda má radši přírodu, památky nebo technické zajímavosti. Snažíme se pokrýt celý kraj, odjezdy jsou tedy naplánované z různých měst,“ řekla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

„Každý výlet vyjde účastníka díky krajskému příspěvku na dvě stě korun. To je stejná částka jako loni i v době před covidem, což je vzhledem k současnému zdražování skvělá zpráva. Projekt jsme letos podpořili částkou 1,5 miliónu korun, a velmi rádi, protože jsou tyto akce mezi seniory opravdu velmi oblíbené,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Výlety lze zakoupit prostřednictvím webu seniorskecestovani.cz. Zájemci si tam zájezdy objednají podobně, jako když nakupují přes e-shop. Navštívit mohou třeba Velké Losiny, Schrothovy léčebné lázně, Boží horu, Zlatorudné mlýny, Muzeum pivovarnictví v Hanušovicích, zahradu Byliny naděje, Hanácké skanzen Příkazy nebo několik hradů a zámků.

Do projektu se může zapojit až 1 700 účastníků, podmínkou je minimální věk 60 let a trvalé bydliště v Olomouckém kraji. Zájem o cestování je opravdu velký, už nyní je zarezervováno 1 000 míst. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář